Skjut-/
vikdörrar
SCHÜCO PREMIUM PARTNER
Schüco utser Mälarmontage AB till Schüco Premium Partner och intygar därmed att partnern uppfyller följande kvalitetskriterier:
Erbjuder komplett service inklusive profesionell planering, tillverkning och installation av Schücosytemen
Har högsta kvalitén i tillverkningen av alla Schücos produkter.
Ger profesionell rådgivning och tillhandahåller teknisk information om alla Schücos produkter.
Systematiskt har utbildats i Schücos fönster-, dörr- och fasadsystem.

ENERGI

+

ENERGI

-


ENKELT ATT SPARA ENERGI
‍‍
Håll värmen inne på vintern. Och ute på sommaren. Schüco erbjuder välisolerade skjutdörrar och vikdörrar med U-värden ner till passivhusnivå. För att spara uppvärmningskostnader. Likväl som kostnader för luftkonditionering varma sommardagar. Kort sagt, för en ansvarsfull energianvändning.

Förutom att göra en insats för miljön sparar du också mycket pengar genom att sänka din energiförbrukning.

Skjutdörrar och vikdörrar måste klara hårda isolerkrav, inte minst vid stora konstruktioner. Det betyder ett behagligt inomhusklimat kalla som varma dagar. Och effektiv energihushållning. Året om.

Boendekomfort och energihushållning i ett.

SÄKERHET

+

SÄKERHET

-


LÅS FARORNA UTE.

Vi har skjutdörrar för de allra flesta behov och krav på funktionalitet, komfort och design. Och alltid med höga krav på säkerhet.

Aluminiumets materialegenskaper ger stabilitet och ett ökat skydd mot inbrott. Beroende på hur du väljer att utrusta din skjutdörr eller vikdörr kan du komma upp i motståndsklass 2 (RC2).

Våra motordrivna och automatiserade lösningar har inbyggda säkerhetsfunktioner. Exempelvis har Schüco e-Slide ett inbyggt klämskydd i form av en mjukvara som gör att dörrbladet omedelbart går tillbaka när ett hinder såsom en person eller ett föremål står i vägen. Du har även möjlighet att välja till en infraröd sensor som känner av när ett hinder är på väg att närma sig.


ÖPPNINGS- OCH STÄNGNINGSÖVERVAKNING

Om du vill vara helt säker - Schüco erbjuder också integrerad öppnings- och stängningsövervakning med återkopplingsfunktion av elektronisk låskontroll. Med andra ord kan du när du lämnar huset vara säker på att alla fönster och dörrar är stängda.

Övervakningssystemet kan även integreras i byggnadens automation och kombineras med larmsystem. Varje byggnad kan därmed utrustas efter sitt unika säkerhetsbehov

KOMFORT

+

KOMFORT

-


SCHÜCO E-SLIDE - ENKEL ANVÄNDNING MED KNAPPTRYCKNING

Lyftskjutdörrar ska vara enkla att öppna och stänga. Därför har Schüco utvecklat tekniken e-slide. Tekniken gör det möjligt att helautomatiskt, mycket tyst och snabbt flytta dörrbladsvikter upp till 250 kg eller partier med måtten 3 gånger 3 meter. Särskilt barn, äldre och funktionshindrade uppskattar därför e-slide. Den dolda e-slide automatiken handhas via en kontrollpanel i dörrbladet, en knappsats i rummet eller centralt via byggnadens automationssystem.

Låter det komplicerat? Det är så enkelt att det i praktiken är omöjligt att felhantera.

Schüco e-slide finns för helautomatisk drift av skjut- och lyftskjutdörrar. Tack vare en intelligent mjukvara har e-slide ett inbyggt klämskydd som gör att dörrbladet omedelbart går tillbaka när ett hinder såsom en person eller ett föremål står i vägen.


ENERGI GENOM AUTOMATION

Automatiskt styrda klimatskal har framtiden för sig. Funktioner som ventilation, reglering av inomhusklimat, solavskärmning, säkerhet och generering av energi måste samordnas för att optimera energiförbrukningen. Detta säkerställs genom automatiska öppnings- och stängningssystem som styr naturliga ventilationscykler samt sol- och dagsljusavhängiga solavskärmningssystem som i idealfallet är kopplade till innerbelysning, uppvärmning och klimatreglering.

Centralt styrda fönster och dörrar optimerar energianvändningen och kan användas för kontrollerad vädring exempelvis nattetid. Schüco har som mål att elektroniskt koppla samman och automtiskt styra klimatskalets alla aktiva delar. Detta för att maximera byggnadens energianvändning. För modernisering av byggnader lämpar sig det radiobaserade Schüco Wireless Control System, som möjliggör automatisering utan kabeldragning. Med styrning via mobila enheter som exempelvis iPad, iPhone eller BlackBerry öppnas nya möjligheter för solskydd, bländskydd, ljusstyrning och klimatreglering.

DESIGN

+

DESIGN

-


INDIVIDUALITET FÖR ETT PERSONLIGT HEM

Synliggör din personlighet redan vid första anblicken. Schüco erbjuder dig möjlighet att designa och utrusta din skjutdörrar eller vikdörr efter smak och behov. Du väljer bland en mängd smarta funktioner, tillbehör, konturer, ytbehandlingar och kulörer och bestämmer själv mått och kombinationstyp. Designen harmoniserar med Schücos övriga produkter såsom fönster och dörrar. Så blir varje byggnad unik och anpassad till användarens behov.


MÅNGSIDIGA ÖPPNINGSVARIANTER

Våra skjutdörrar och vikdörrar är perfekta i sin funktionalitet och erbjuder tack vare mångsidiga öppningsvarianter särskilda konstruktionsmöjligheter:

- Skjutdörrar
- Lyftskjutdörrar
- Skjutfönster med vädringsläge (PASK
- Vikdörrar

Du har ett stort utbud av ytbehandlingar, kulörer och profiler att välja ifrån för att gestalta den dörr som passar ditt hus eller din vinterträdgård. Schücos sammanhållna designlinje för fönster, glasfasader, dörrar, uterum och vinterträdgårdar ger en harmonisk helhetsbild och passar såväl skärgården som innerstaden.


SKJUTDÖRRAR OCH VIKDÖRRAR - SUDDA UT GRÄNSEN MELLAN UTE OCH INNE

Önskar du en dörr som du enkelt kan skjuta åt sidan upp till två tredjedelar för att njuta av att inne blir ute? Schücos skjutdörrar rullar tyst på rostfria, slitstarka glidskenor.

Dörrbladen löper i linje utan att störa invändigt. Skjutdörrar öppnar för många nya inredningsmöjligheter och gör att du kan gestalta ditt hem flexibelt. Du kan kombinera upp till sex bågar.

Skjutpartier kan även användas invändigt för att ge ljus och flexibel rumsindelning. Mängden ytbehandlingar och färgalternativ gör att du garanterat finner den kulör som passar dig.


LYFTSKJUTDÖRRAR - BÄSTA TÄTHET

Det är förvånande enkelt att flytta en lyftskjutdörr av aluminium. I stängt läge är den mycket tät och ger bästa värme- och ljudisolering. Den är dessutom mycket säker och håller objudna gäster borta. Luftskjutdörrar kan öppnas från sidan eller mitten. Med upp till tre glidskenor kan du konstruera mycket stora öppningsbredder och stora glasytor som passar utmärkt i exempelvis ett uterum eller en vinterträdgård.


PARALLELLT UPPSTÄLLBART SKJUTFÖNSTER (PASK) MED VÄDRINGSLÄGE

Den optimala kombinationen av skjutdörr och dreh-kippfönster med tvåvägsbeslag. Smart och enkel att använda. Enkelt att vädra - bara att öppna i överkant och luta inåt eller öppna hela bågen. PASK-dörrar livar utvändigt och öppnar inåt. Integrerade i bågen säkerställer de bästa täthet.


VIKDÖRRAR - PERFEKTA FÖR DIG VILL SKAPA PLATS

Med Schücos vikdörrar kan du öppna upp nästintill hela väggen. De viks enkelt ihop till ett smalt paket som parkeras valfritt på höger eller vänster sida, in- eller utvändigt. Beroende på användningsområde finns de i två varianter:

Högisolerade vikdörrar för utvändigt bruk

De högisolerade bågarna viks med ett enkelt handgrepp ihop på in- eller utsidan och skjuts till höger eller vänster. De rullar mycket tyst på kullagerförsedda glidvagnar. Konstruktionen är robust med smidig gång. Och skapar en perfekt länk mellan ute och inne.

Osiolerade vikdörrar för invändigt bruk

Där det behövs extra värmeisolering invändigt är oisolerad vikdörrar ett utmärkt val. Med dem kan du enkelt ändra om planlösningen, exempelvis genom att mer eller mindre helt öppna boende- eller kontorsytor.


OBEGRÄNSAT UTBUD AV FÄRGER

Du har hela färgskalan att tillgå när du designar din skjutdörr eller vikdörr.Profilerna kan eloxeras eller lackeras olika på in- och utsidan.

MATERIAL

+

MATERIAL

-


ALUMINUM - LÄTT, TYST OCH ENERGIEFFEKTIVT

Med aluminiumskjutdörrar och aluminiumvikdörrar kan du låta dagsljuset flöda och njuta av utsikten samtidigt som du höjer det arkitektoniska uttrycket. Den platsbesparande designen möjliggör nya, rymliga planlösningar och ökad boendekvalitet. Alla Schücos skjutdörrar och vikdörrar är lätta och enkla att handha. Perfekt för universell användning inom privatsegmentet.

- Lätt material
- Smala synliga bredder
- God ljudisolering

PVC - UTMÄRKTA ISOLEREGENSKAPER OCH GOD KOMFORT

Schücos skjutdörrar av PVC har mycket goda isoleregenskaper tack vare termiskt bruten köldbrygga i tröskelprofilen. Välj det alternativ som passar dig och ditt hus. Dina önskemål styr valet av lösning!

- Smal synlig bredd
-Förhöjt inbrottsskydd
- Individuell design

+

ASE 80.HI
Högisolerad skjutdörr för alla typer av hus
Uw-värde ner till 0,65 W/m2K (passivhusnivå) (med högprestanda treglas)
Kombineras i upp till sex sektioner
En-, två- eller trespårskarm
Kan förses med praktisk lyftskjutfunktion
Stort utbud av designade beslag och tillbehör samt erbjuder tillvalen Design Line
Valfri eloxering eller lackering med möjlighet till olika färgval in - och utvändigt

+

ASE 60
Högisolerad skjutdörr för alla typer av hus
Uw-värde ner till 1,2 W/m2K  (med högprestanda tvåglas)
En-, två-, eller trespårskarm
Praktisk lyftskjutfunktion
Stort utbud av designade beslag och tillbehör samt erbjuder tillvalen Design Line
Valfri eloxering eller lackering med möjlighet till olika färgval in - och utvändigt

+

ASS 70.HI
Högisolerad skjutdörr för alla typer av hus
Uw-värde ner till 0,80 W/m2K (passivhusnivå) (med högprestanda treglas)
Kombineras i upp till sex sektioner
Praktisk lyftskjutfunktion
God ljudisolering upp till 44 dB
Stort utbud av designade beslag och tillbehör, ex. stängningsbroms för att förhindra klämrisk
Valfri eloxering eller lackering med möjlighet till olika färgval in - och utvändigt

+

ASS 50
Isolerad skjutdörr i storformat
Uw-värde ner till 1,1 W/m2K (med högprestanda treglas)
Kombineras i upp till sex sektioner
Kan förses med praktisk lyftskjutfunktion
Ekonomisk lösning för exempelvis isolerade uterum

Stort utbud av designade beslag och tillbehör, exempelvis stängningsbroms för att förhindra klämrisk
Valfri eloxering eller lackering med möjlighet till olika färgval in - och utvändigt

+

ASS 28/32 SC.NI
Oisolerad skjutdörr för uterum
Oisolerat system
Kombineras i upp till sex sektioner
Stort utbud av designade beslag och tillbehör
Valfri eloxering eller lackering

+

ASS 32.SC
Skjutdörr för uterum
Uw-värde ner till 2,0 W/m2K
Kombineras i upp till sex sektioner
Valfri eloxering eller lackering av partierna
Isolerat system lämpligt för uterum
Stort utbud av tillbehör, exempelvis myggnät

+

ASS 70 FD
Slimmad vikdörr i praktisk design
Uw-värde ner till 1,1 W/m2K (med högprestanda 3-glas)
Kombineras i upp till sex sektioner med möjlighet till fler vid specialkonstruktion
Valfri placering invändig eller utvändig, höger eller vänster
God ljudisolering upp till 44 dB
Stort utbud av designade beslag och tillbehör, ex. uppställningsbeslag i rostfritt stål
Valfri eloxering eller lackering med möjlighet till olika färgval in - och utvändigt

+

ASS 80 FD.HI
Högisolerad vikdörr i storformat
Uw-värde ner till 0,83 W/m2K (med högprestanda 3-glas)
Kombineras i upp till sex sektioner med möjlighet till fler vid specialkonstruktion
Parkeras till höger eller vänster, in- eller utvändigt
Kan konstrueras med tröskelfri lösning
Stort utbud av designade beslag och tillbehör, ex. uppställningsbeslag i rostfritt stål
Valfri eloxering eller lackering med möjlighet till olika färgval in - och utvändigt
PRODUKTER
KONTAKT
MASKINPARK
SHOWROOM
REFERENSER
HEM
SKJUT- OCH VIKDÖRRAR
Uterum och vinterträdgårdaR
FÖNSTER
YTTERDÖRRAR
GLASFASADER
TILLBEHÖR
MÄLARMONTAGE AB
SCHÜCO PREMIUM PARTNER
SCHÜCO PREMIUM PARTNER