Ytterdörrar
SCHÜCO PREMIUM PARTNER
Schüco utser Mälarmontage AB till Schüco Premium Partner och intygar därmed att partnern uppfyller följande kvalitetskriterier:
Erbjuder komplett service inklusive profesionell planering, tillverkning och installation av Schücosytemen
Har högsta kvalitén i tillverkningen av alla Schücos produkter.
Ger profesionell rådgivning och tillhandahåller teknisk information om alla Schücos produkter.
Systematiskt har utbildats i Schücos fönster-, dörr- och fasadsystem.

ENERGI

+

ENERGI

-


BÖRJAR REDAN VID DÖRREN

Värmen stannar inne och kylan ute. Schücos ytterdörrar är isolerade och utrustade med modern teknik för att uppfylla morgondagens krav. Genom att ytterdörren sampelar med fönster, skjut- och/eller vikdörrar optimeras energianvändningen vilket resulterar i lägre energikostnader. Och minskar miljöbelastningen.


JÄMNT INOMHUSKLIMAT

En välisolerad Schücodörr säkerställer ett behagligt inomhusklimat oavsett yttertemperatur. Kalla årstider stannar värmen inne och varma årstider hettan ute. Du sparar därmed dyra energikostnader för uppvärmning eller kylning med klimatanläggning och värnar samtidigt miljön. Schüco garanterar bästa isolervärden oavsett väder. Våra trösklar skyddar dig dessutom mot slagregn och drag.

Det isotermiska förloppet visar att trots minusgrader utomhus råder en behaglig inomhustemperatur redan direkt innanför dörren. Naturligtvis uppfyller Schücos dörrar alla lagkrav så som exempelvis den tyska energisparförordningen EnEV (Energy Conservation Ordinance) som trädde i kraft den 1 oktober 2009.


DÖRRTRÖSKLAR - DET PERFEKTA SKYDDET MOT VÄDER OCH VIND

Schücos energisparande ytterdörrar har en isolerad tröskel till golvanslutning. Denna förhindrar både dyr värmeförlust och utgör ett säkert skydd mot slagregn och drag. Schüco erbjuder olika tröskelvarianter som på grund av den låga höjden på endast 20 mm också passar utmärkt för att handikappanpassa bostäder.

SÄKERHET

+

SÄKERHET

-


SCHÜCO LÅSER FARORNA UTE

Sov tryggt om natten. Väljer du Schüco är säkerhet inte bara en känsla utan ett faktum. Våra lösningar bygger på dolt inbyggd innovativ teknologi som ger dig trygghet. Vi erbjuder automtiska lås- och övervakningssystem och du utrustar dörren efter behov med de funktioner du önskar.

Schüco erbjuder de senaste låssystemen och tillbehören för att du ska kunna anpassa ytterdörren till ditt personliga säkerhetsbehov. Motståndsklassen (RC) definieras av europeiska normer och anger hur effektivt dörren skyddar mot inbrottsförsök. Schüco erbjuder säkerhetskomponenter för dörrar upp till motståndsklass 3 (RC 3). Kontakta din Schücopartner för rådgivning om vilken säkerhetsnivå som passar dig.

EXTRA SKYDD MED INBROTTSHÄMMANDE LÅS

Schücos säkerhetsprogram omfattar enkel-, tre- och fempunktslås för att du ska kunna välja den säkerhetsklass som passar just din dörr. Hur väl en dörr skyddar mot försök till intrång avgörs till stor del låstypen och antalet låspunkter.

KOMFORT

+

KOMFORT

-


AUTOMATISKT OM DU VÄLJER SCHÜCO

Nyckeln är lätt att glömma men fingrarna har du med dig. Att öppna dörren med ditt fingeravtryck är bara ett av alla sätt som gör ditt boende så bekvämt som möjligt. Vi erbjuder allt från elektriskt styrda dörröppnare till automatiska låssystem och fjärrstyrning. De är lätta att integrera i byggnaden och bidrar till att öka värdet.


BOENDEKOMFORT MED AUTOMATISERING

Automatiskt styrda klimatskal har framtiden för sig. De många olika funktionerna, så som exempelvis solskydd och säkerhet, måste samordnas för att optimera energiförbrukningen. Automatiska öppnings- och låssystem för fönster, dörrar, skjut-/vikdörrar och solskydd styr de naturliga ventilationscyklerna och ljusinsläppet. I idealfallet är dessa även kopplade till belysningen och värme- samt ventilationsstyrningen. Schüco erbjuder integrerad eller utanpåliggande slagdörrsautomatik för ökad tillgänglighet. Genom att avstå tröskeln kan du välja hur du vill utforma fotpunkten, exempelvis genom att använda den automatiska golvtätningen.


SCHÜCO DOOR CONTROL SYSTEM DCS FÖR DIG SOM ÖNSKAR GÖRA ENTRÉ MED STIL

Bra att veta: också när det kommer till komfort är du fri att utforma dörren efter egna önskemål. Schüco erbjuder ett stort antal intelligenta lösningar för bättre boendekomfort. Förutom att förenkla vardagen bidrar de också till att höja värdet på din fastighet, ett exempel på detta är Schüco Door Control System (DCS). Door Control System kombinerar funktionalitet, komfort och säkerhet med stilren design. Du väljer de funktioner du önskar och dessa moduler integreras sedan i en profil som livar med dörren. Systemet erbjuder en mängd olika tillämpningar för att garantera din säkerhet. Allt från passerkontroll med fingeravtryck eller kod till omfattande dörrkommunikation med kamera, porttelefon och dörrklocka. Med LED-spots, bakgrundsbelyst husnummer och rörelsesensorer för automatisk belysning kan du ge din entré en personlig inramning.

Den livande konstruktionen smälter in i dörrens övriga design och en glasyta med svart baksida ger en enhetlig stilfull karaktär. Modulerna har enhetliga dimensioner och insticksenheterna kan anpassas på längden. Profilerna finns i flera varianter som passar såväl nybyggnation som renovering. Du har dessutom ett brett utbud av ytbehandlingar och kulörer att tillgå.

År 2012 utmärktes Schüco Door Control System med både if product design award och reddot design award för sitt nytänkande och sin design.

DESIGN

+

DESIGN

-


Visa din personlighet redan utanpå dörren! Kombinera ihop din unika dörr och välj bland en mängd former, ytbehandlingar, kulörer och tillbehör. Du slipper dessutom begränsas av standardmått eftersom vi skräddarsyr helt efter dina önskemål. Lägg tid på din entré. Den välkomnar dig i vått och torrt. Vi erbjuder dig möjligheten att designa din drömdörr precis som du vill ha den. Smart, säker med stilren design eller attitüd - valet är ditt.


FORM OCH FÄRG FÖR PERSONLIG PRÄGEL

Den perfekta dörrdesignen bygger på att ram, dörrblad och fyllning harmoniserar med varandra och skapar en enhetlighet. Fyllningen i den rörliga delen av dörren utgör det viktigaste och stilbildande designelementet. Din Schücopartner tillhandahåller ett gediget sortiment och hjälper dig finna den fyllning som passar just din stil. Oavsett om vill sticka ut färgmässigt eller önskar en sober, stilren dörr har vi färgen som passar dig! Vi tillhandahåller ett nästintill obegränsat utbud av ytbehandlingar och kulörer. Från eloxering av alla de slag, RAL- och metallkulörer till strukturlacker. Och självklart kan du välja olika utseende och kulör på in- och utsidan.


PROFILKONTURER

Schüco erbjuder ett flertal olika profilkonturer. Den fasade konturen Residential Line (RL) och den rundade Soft Line (SL) används exempelvis gärna vid renovering. I kombination med vårt breda sortiment av dörrfyllningar har du obegränsade variationsmöjligheter. Med valet av glaslist kan du också påverka den invändiga designen.


LIVANDE FYLLNING ELLER GLASLIST

Din kreativitet sätts inga gränser. Designa dörren precis som du vill ha den! Vi har alla komponenter som behövs för att förverkliga din drömdörr. Våra dörrfyllningar delas in i kategorier med glaslist eller dörrbladstäckande fyllning på in- eller utsidan eller båda sidorna. Fördelen med dörrbladstäckande fyllningar är att dörren ser rymligare och elegantare ut – särskilt intressant för renoveringen av smala ytterdörrar. Väljer du att förse både in- och utsidan med dörrbladstäckande fyllningar får du samma effekt även invändigt, en generösare dörr med rymlig känsla.


HANDTAG: DESIGN IN- OCH UTVÄNDIGT

Med rätt dörrhandtag och passande rosett kan du välja att diskret understryka dörrens design eller ändra karaktären. Vi erbjuder ett stort sortiment av utvändiga handtagstyper. Ovala eller rundade. I rostfritt stål, PVC eller gjutna. Alla våra handtag är väldesignade med perfekt finish och lång livslängd. Handtaget på insidan är mottrycket till handtaget på utsidan. Också här erbjuder vårt breda sortiment stor frihet i valet av form, storlek och färg för den perfekta insidan!


GÅNGJÄRN: SÄKER ANSLUTNING MELLAN DÖRR OCH KARM

Gångjärnen måste klara av att bära hela dörrbladsvikten, säkerställa en långvarig och säker funktion samt se snygga ut. För att klara allt detta har Schüco utvecklat egna gångjärn som passar väl i designen. Perfektion in i minsta detalj! När du planerar din dörr kan du välja mellan tre olika stilar: söker du en helt slät dörr utan synliga beslag väljer du våra helt dolda gångjärn. Önskar du gångjärn som harmoniserar perfekt med dörrens profillinjer väljer du våra slanka cylinderformade dörrgångjärn. Du kan också välja den klassiska varianten med våra snygga utanpåliggande gångjärn. Oavsett vilka gångjärn du väljer har de alla klarat våra tuffa långtidstester och visat bästa kvalitet och robusthet.

MATERIAL

+

MATERIAL

-


ALUMINUM - ROBUST, MÅNGSIDIGT OCH MED LÅNG LIVSLÄNGD

Variationsrikedom, hög stabilitet och lång livslängd: aluminium gör det möjligt att integrera innovativ teknik och goda isoleregenskaper i dörrar samtidigt som det med ett brett utbud av öppningsstorlekar, ytbehandlingar och kulörer gör det möjligt att ge varje hus dess unika karaktär.

- Exceptionell stabilitet
- Effektivt inbrottsskydd
- Snygg design
- Stor designfrihet
- Testad kvalitet
- Hållbart material, 100 % återvinningsbart

+

ADS 70 HD
Uw-värde ner till 1,2 W/m2K
Stabil Heavy Duty-konstruktion
Testad i 1 miljon öppningscykler, mekanisk livslängd klass 5God ljudisolering 43 dB
Stort utbud av designade beslag och tillbehör
Valfri eloxering eller lackering med möjlighet till olika färgval in - och utvändigt

+

ADS 75 HD.HI
Mycket hållfast konstruktion med lång livslängd
Ud-värde ner till 1,1 W/m²K (med högprestanda 3-glas)
Stabil Heavy Duty-konstruktion väl lämpad för stora entréer
Klarar högfrekvent användning
Testad i 1 miljon öppningscykler, mekanisk livslängd klass 5
God ljudisolering upp till 43 dB
Stort utbud av designade beslag och tillbehör
Valfri eloxering eller lackering med möjlighet till olika färgval invändig och utvändig

+

ADS 90.SI
Optimerade dörrsystem för energieffektivitet och värmeisolering
Ud-värde ner till 0,85 W/m²K (med högprestanda 3-glas)
Finns även i designutförande Soft-Line (ADS 90 PL SI.SI)
God ljudisolering upp till 43 dB
Väldigt tät, trippeltätning
Finns med dolda gångjärn
Stort utbud av designade beslag och tillbehör
Valfri eloxering eller lackering med möjlighet till olika färgval in - och utvändigt
PRODUKTER
KONTAKT
MASKINPARK
SHOWROOM
REFERENSER
HEM
SKJUT- OCH VIKDÖRRAR
Uterum och vinterträdgårdaR
FÖNSTER
YTTERDÖRRAR
GLASFASADER
TILLBEHÖR
MÄLARMONTAGE AB
SCHÜCO PREMIUM PARTNER
SCHÜCO PREMIUM PARTNER